Citeste si...

SLUJIRE INTER-ORTODOXĂ, LA BUDAPESTA, ÎN DUMINICA ORTODOXIEI

D38BA1D6 0031 49D0 A29D CD3FED74D76ADuminica, 25 februarie 2018, de la ora 10:00, la Capela Ortodoxă Română din Budapesta ( strada Holló utca, nr. 8, sectot VII ) va avea loc o slujbă inter-ortodoxā, arhiereascā. Duminica aceasta, aşa  cum este trecuta în calendarul ortodox, se inumeste Duminica Ortodoxiei. Ea reprezintă o sărbătoare importantă pentru toţi ortodocşi, indiferent de etnie. În Budapesta, pe lângă ortodocşi români, mai trăiesc şi ortodocşi greci, ruşi, sârbi şi maghiari.

       Sfânta Liturghie va fi săvârsita de Preasfintitul Parinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, împreunā cu un sobor de preoţi şi diaconi din cele 5 jurisdicţii: română, greacă, sârbă, rusă şi bulgară. Vor participa credincioşi şi reprezentanţi ai Eparhiilor amintite, precum şi oficialităţi ale statului român ( ambasador, consul, director ICR) , dar şi reprezentanţi ai Ministerului Cultelor din Ungaria. Părţi din Sfânta Liturghie ( "Crezul", "Tatăl nostru") şi răspunsurile la strană vor fi rostite în cele  5 limbi: română, maghiară, rusă, greacă şi sârbă.
       Slujirea inter-ortodoxă, în Duminica Ortodoxiei, din Budapesta a fost iniţiată în anul 2005 de către Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, la acea vreme. Scopul acestei slujiri inter-ortodoxe  este de a cultiva simţul de comuniune frăţească în rugăciune şi, în acelaşi timp, de a-şi arăta deschiderea şi preocuparea pentru cultivarea şi păstrarea valorilor sfinte ale învăţăturii de credinţă ortodoxă.
        Evenimentul se va încheia cu o agapă frăţească oferită de gazde.

       

 

Serbana Kiss-Meirosu

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1