Citeste si...

SFÂNTA LITURGHIE PENTRU ROMÂNII DIN UNGARIA ÎN CATEDRALA DIN GIULA, UNGARIA

IMG 21591În Duminica Sfintei Cruci (11 martie 2018), a Treia din Postul Sfintelor Paști, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, s-a aflat în mijlocul credincioșilor de la Catedrala Episcopală din Giula, unde a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească, împreună cu slujitorii Sfintei Catedrale. La slujbă, alături de credincioșii români din Giula, au luat parte și numeroși credincioși din România, în special din județul Arad, de la Parohia Scânteia, dar și de la Lipova, sau din alte părți.
În cuvântul de învățătură, Ierarhul a tâlcuit semnificația pericopei evanghelice duminicale și a purtării Sfintei Cruci de către fiecare dintre noi, după modelul și împreună cu Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Care ne este Învățător și Însoțitor pe calea către dobândirea vieții celei veșnice, și i-a împărtășit cu Sfintele Taine pe copii și pe cei care s-au pregătit pentru aceasta. La sfârșitul slujbei, Ierarhul i-a miruit pe credincioși, care au primit și anafură, iar tuturor credincioaselor le-a fost oferită câte o floare, cu prilejul Zilei Internaționale a femeii și în semn de prețuire pentru activitatea desfășurată în sprijinul familiei, al Bisericii și Neamului și al societății în mijlocul cărora trăiesc.
În aceeași zi, după-amiază, Ierarhul împreună cu ceilalți Preoți din Giula și de la Parohiile din împrejurimi, au săvârșit, tot în Catedrală, și Taina Sfântului Maslu, la care au luat parte mulți credincioși.
Astfel, Sărbătoarea Sfintei Cruci a fost un prilej de bucurie duhovnicească și întărire sufletească pentru toți cei care s-au aflat împreună, în duh de rugăciune, în Catedrala Episcopală din Giula.

Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1