Citeste si...

SLUJBA DE ÎNVIERE PENTRU ROMÂNII ORTODOCŞI DIN BUDAPESTA

IMG 2965Învierea Domnului, din acest an, cea mai mare sărbătoare din lumea creștină a fost întâmpinată cu mare bucurie si de creștinii ortodocși români ce locuiesc în Budapesta sau se află în vizită în capitala Ungariei. La această importantă si frumoasă slujbă, săvârșită în Capela Ortodoxă Română, anul acesta au participat peste 250 de credincioși şi ca de fiecare dată spatiul s-a dovedit a fi neîncăpător.
    Slujba a fost oficiată de Părintele Paroh Marius Maghiaru si Protosingherul David Pop, Superiorul Asezământului Monahal Românesc din Budapesta, iar răspunsurile la strană au fost date de maicile asezământului si 3 tineri credinciosi ce au harul cântatului.
Credinciosii au luat lumina de la părintele Marius Maghiaru, apoi au pornit în procesiune în fața imobilului ce găzduiește Capela, cântând cu bucurie ,, Învierea Ta, Hristoase Mântuitorule, Îngerii o laudă în Ceruri și pe noi pe pământ ne învrednicește  cu lumină curată să Te mărim.”
  Aici, la lumina lumânărilor s-a citit Evanghelia Învierii, s-a cântat 
,, Hristos a înviat”, pentru prima dată de către toți credincioșii prezenți, după care Părintele David a tinut un scurt cuvânt de învățătură, a binecuvântat si a invitat credincioșii în interiorul Capelei, unde s-a continuat sfujba.  A urmat canonul Învierii cu citirea de către cei doi preoţi a Cuvântului Sfântului Ioan Gură de Aur la Slăvitul Praznic al Învierii Domnului, precum şi Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie, în cadrul căreia mai mulţi copii şi credincioşi pregătiţi creştineşte au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine. La final, cei doi Slujitori ai Altarului au sfinţit pâinea cu vin, numită în popor Paşti, precum şi prinoasele de carne, ouă şi brânză, după care potrivit tradiţiei au ciocnit ouă roşii cu credincioşii şi au luat parte la agapa frăţească, tradiţională în această comunitate numeroasă.
 
Şerbana Kiss-Meiroşu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1