Citeste si...

STOLTENBERG LA BUCUREŞTI: NATO LUCREAZĂ PENTRU CA STATELE SĂ DEVINĂ MAI PUTERNICE ÎN FAŢA ATACURILOR HIBRIDE

Secretarul general al NATO a salutat, luni, la Bucureşti, în cadrul Adunării Parlamentare a Alianţei, contribuția României la misiunile organizaţiei. Jens Stoltenberg a mai spus că NATO lucrează pentru ca statele să devină mai puternice în faţa atacurilor hibride.

 

   Potrivit RFI România, Jens Stoltenberg apreciază participarea României la misiunile NATO din Kosovo și Afganistan, precum și alocarea de către autorităţile de la București a 2% din PIB pentru apărare.

   Pe de altă parte, secretarul general al NATO afirmă în discursul de la Palatul Parlamentului că Alianţa lucrează pentru ca statele să devină mai puternice în faţa atacurilor hibride: “Lucrăm în sensul îmbunătăţirii conştientizării situaţiei şi al partajării informaţiei privind ameninţările teroriste. De aceea, am creat o divizie de informaţii pentru flancul sudic şi lucrăm în cadrul Alianţei pentru a face societăţile noastre mai puternice în faţa atacurilor. Rezistenţa este esenţială pentru a face faţă atacurilor hibride, care au devenit mai intense şi mai rapide ca oricând până acum, combinând multe elemente, printre care atacuri cibernetice, diseminarea informaţiilor false sau folosirea unor forţe militare puternice”.

   În context, potrivit RFI, Președintele României Klaus Iohannis a declarat că în prezent este necesar ca Alianța Nord-Atlantică să fie întărită: “Astăzi, mai mult ca oricând, este necesar ca Alianța să fie întărită în continuare. România, ca aliat responsabil, va face tot ce-i stă în putință în acest scop (…). NATO nu este o alianță puternică doar prin măsurile de apărare colectivă, ci prin valorile sale. Dacă aceste valori sunt bine apărate, aceasta este cea mai valoroasă contribuție la securitatea noastră”.

 

 Sursa: BucPress

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1