Citeste si...

UN TREN ÎNCĂRCAT CU MOTORINĂ A DERAIAT ÎN MEHEDINŢI

isu mehedinti tren deraiat 1 465x390Un tren a deraiat în judeţul Mehedinţi, joi dimineaţa. Este vorba despre o garnitură feroviară, încărcată cu motorină, care a deraiat în apropierea Dealului Balota, între Valea Albă şi Drobeta Turnu Severin. La fața locului au ajuns echipaje de la ISU Drobeta, Politia Transporturi, dar si reprezentanţi de la CFR Marfă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au anunţat că nu există pericol de explozie în zonă şi că cea mai apropiată locuinţă se află la aproximativ 800 de metri. S-a montat un dispozitiv de protecție pentru ca reprezentanţii CFR să intervină cu echipament auxiliar pentru golirea cisternelor și repunerea trenului pe șine. La fața locului s-au 3 echipaje de pompieri și un echipaj cu autospecială de cercetare care a asigurat măsuri de protecție a zonei.

Cei aproximativ 100 de călători dintr-un tren de navetă care urma să tranziteze zona, au coborât în stația Balota și au fost preluați de mijloace auto. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat că traficul feroviar pe relaţia Craiova – Timişoara se desfăşoară cu transbordare auto între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Gârniţa, după ce 3 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat şi un vagon s-a răsturnat pe segmentul de cale ferată Valea Albă – Simian. Trenul avea în compunere 20 de vagoane şi transporta combustibil.

Pentru menţinerea traficului feroviar de călători operaţional, compania asigură transbordare cu mijloace auto între stațiile Drobeta Turnu Severin – Gârniţa (și retur), călătorii fiind preluați din aceste stații de alte trenuri care circulă pe aceleași rute.

Trenurile înscrise în circulaţie până la ora 12.00 pentru care se asigură transbordare auto sunt R 9501, R 9504, IR 1797. IR 1692, IR 1591 şi IR 1590.

La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial pentru situații de urgență, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1