Citeste si...

IPJ MEHEDINŢI A PIERDUT ZECI DE POLIŢIŞTI CU EXPERIENŢĂ

ipjÎn 2017, Inspectoratul Poliţiei Judeţene a cunoscut o scădere a capacităţii de intervenţie, odată cu scăderea personalului cu experienţă profesională, în urma pensionării unui număr destul de mare de lucrători. Anul trecut, s-au pensionat 44 de poliţişti. Toate acestea au reieşit din raportul de activitate pe anul 2017, care a fost prezentat în cadru festiv.  La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi au autorităţilor publice, precum şi cei ai instituţiilor partenere. De asemenea, a fost prezent şi inspectorul general adjunct al Poliţiei Române, Marius Voicu, care le-a cerut celor prezenţi să treacă dincolo de cifre atunci când analizează activitatea desfăşurată.

După cum reiese din raportul de activitate, creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală şi cea rutieră, a reprezentat pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi, principala prioritate, astfel, ca urmare a celor 484 de acţiuni pentru prevenirea faptelor antisocial desfăşurate, s-a întregistrat o diminuare procentuală de 15,01 % a infracţionalităţii sesizate.

La infracţiunile sesizate contra patrimoniului se constată o scădere cu 18,93% fapte în anul 2017, faţă de perioada similară a anului 2016. Referitor la infracţiunile de furt, numărul total al acestora cunoaşte o scădere procentuală de 23,08% în anul 2017 comparativ cu 2016.

Criminalitatea stradală este caracterizată, în general, de infracţiuni fără un pericol social deosebit, însă având în vedere locul în care sunt săvârşite, acestea creează o stare de disconfort.

La nivelul I.P.J. Mehedinți, în anul 2017, criminalitatea stradală s-a diminuat cu 5,07% față de anul 2016, fiind sesizate un număr de 262 infracţiuni stradale, dintre care 224 în mediul urban şi 38 în mediul rural. Din totalul infracţiunilor stradale sesizate, 16,03% sunt constatate în flagrant. În mediul rural, criminalitatea sesizată înregistrează scăderi la infracţiunile contra patrimoniului (25,5%) şi contra persoanei (16,91%). De asemenea, în anul 2017 s-au dispus măsuri preventive faţă de 184 de persoane. În anul 2017, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice, au reuşit recuperarea a 2.577.430 lei din prejudiciul cauzat. Criminalitatea gravă comisă cu violenţă, respectiv infracţiunile de omor s-au menţinut la acelaşi nivel ca în anul 2016. Dinamica dosarelor penale cu A.N. cunoaşte, de asemenea, o creştere a identificării autorilor de 27,70 %, față de 26,91 % în anul 2016.

În anul 2017, în judeţul Mehedinţi ca urmare a ccidentelor de circulație a rezultat decesul a 49 persoane, rănirea gravă a altor 174, respectiv rănirea uşoară a 109 persoane. Principalele trei cauze generatoare ale evenimentelor rutiere au fost:

üv                -viteza neadaptată la condiţiile de drum;

ün                - neacordare prioritate vehicule;

üt                 -traversare neregulamentară pietoni.

Activitatea Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți o să se concretizeze și pe parcursul anului 2018 în direcția asigurării unui climat de siguranţă civică corespunzător la nivelul întregului judeţ, combaterii evaziunii fiscale, contrabandei şi traficului cu produse accizabile, a prevenirii şi combaterii infracţiunilor ce se pot comite asupra unităţilor care depozitează, manipulează sau transportă valori monetare, respectarea legalităţii privind circulaţia rutieră precum şi menţinerea unui climat de siguranţă publică în zona unităţilor de învăţământ.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1