Citeste si...

TVR INTERNAŢIONAL TE INVITĂ SĂ PARTICIPI LA CAMPANIA MĂRŢIŞOR CU DOR DE ACASĂ – ÎMPREUNĂ DUCEM TRADIŢIILE MAI DEPARTE

Pe parcursul a patru săptămâni, până pe 8 martie, românii din întreaga lume vor fi uniţi de şnurul împletit cu fir alb şi roşu, un simbol de peste 8.000 de ani, intrat recent în patrimoniul UNESCO.

 

Fie că anunţă venirea primăverii sau că este un simbol de dragoste, Mărţişorul rămâne o tradiţie iubită pe care campania TVRi şi TVR MOLDOVA vă invită să o păstrăm şi să o continuăm – oriunde ne-am afla.

Chiar dacă Mărţişorul există cu unele mici diferenţe de formă şi în ţări precum Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova - tradiţia românească a renaşterii naturii, a iubirii şi a vieţii are, parcă, rădăcinile cele mai adânci.

Din acest motiv, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA invită românii din întreaga lume să dăruiască mărţişoare de suflet: un gând bun, o urare, o fotografie, o scurtă înregistrare, un dor.

Fiecare se poate înregistra şi trimite gândurile pentru cineva drag din ţară sau se poate fotografia purtând un mărţişor. Echipa TVRi va avea gijă ca cele mai frumoase urări să ajungă în sufletele tuturor românilor. Vă aşteptăm pe pagina de facebook a TVR Internaţional, cu un gând bun pentru cei de acasă sau din orice alt colţ al lumii. De ziua Femeii, pe 8 martie, campania se va încheia într-o ediţie specială a emisiunii „Corespondent TVRi” moderată de Corina Dobre

Împreună, ducem tradiţiile mai departe şi dăruim bucurie, gânduri bune şi urări de suflet!

Și românii din nordul Bucovinei vor continua frumosul proiect ”Primește în dar un Mărțișor”, proiect inițiat acum un an de Liga Tineretului Român ”Junimea” din regiunea Cernăuți în parteneriat cu Consulatul General al României la Cernăuți. Astfel, în ziua de 1 martie 2018  un grup de tineri, studenţi şi elevi de la gimnaziul românesc nr. 6 din centrul regional îmbrăcaţi în haine naţionale vor împânzi strada pietonală Kobâleanska şi Piaţa Centrală, dăruindu-le cernăuţenilor două mii de mărțișoare însoțite de o felicitare simplă, scrisă în cinci limbi (română, ucraineană, germană, poloneză şi idiş), dar cu un mesaj sincer: „În această zi frumoasă primiţi în dar din partea noastră un Mărţiţor, care să vă aducă primăvară în suflet, pace şi linişte în casă, sănătate şi fericire în viaţă”.

Așadar, să dăruim împreună câte un Mărțișor celor dragi și scumpi din preajmă!

 

sursa: bucpress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1