Citeste si...

TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE CARTE DE LA SALONIC

1În anul Centenarului României Moderne și în plin proces de pregătire a preluării primei președinții române a Consiliului Uniunii Europene, personalități ale lumii literare au participat la Târgul Internațional de Carte de la Salonic unde au prezentat numeroase noi apariții editoriale atât în limba română, cât și în limba greacă.
Contextul Centenarului Marii Uniri reprezintă o ocazie pentru valorificarea multiplelor legături interumane și a valențelor socio-culturale care apropie România de Grecia. Anul acesta, tema participării în cadrul Târgului Internațional de Carte de la Salonic a fost “România în lumea editorială din Grecia, Grecia în lumea editorială din România”. Ținând cont de francofilia incontestabilă a românilor, precum și de atașamentul profund al poporului nostru față de idealurile francofone, în acest an standul României a fost încadrat în cel al francofoniei. 
În acest context, Consulatul General al României la Salonic, la propunerea Uniunii Elene din România și împreună cu aceasta, a organizat un eveniment deosebit în cadrul Târgului Internațional de Carte de la Salonic. Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici a prezentat lucrările ”Studii Bizantine și post-bizantine” în limbile română și greacă. Coordonarea celor două lucrări, realizate în totalitate de Uniunea Elenă din România, a fost asigurată de prof. dr. Cosmin Dumitrescu, preşedintele Societăţii Culturale Bizantine, şi prof. univ. dr. Dragoş Gabriel Zisopol, preşedintele şi deputatul Uniunii Elene din România. La Târgul Internațional de Carte de la Salonic au participat și scriitorii Horia Alexandrescu și Cosmin Dumitrescu, care au întregit evenimentul prin prezentările de carte pe care le-au susținut și care au marcat două teme profunde și interesante.

Andrei Stănișoară, fostul subprefect al județului Mehedinți, este noul consul al României la Salonic. Acesta ocupă funcția de aproximativ 3 săptămâni.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1