Citeste si...

AMBASADA SUA LA BUCUREȘTI A PREMIAT PATRU ROMÂNCE CURAJOASE

femei curajoaseAmbasada Statelor Unite a premiat patru românce curajoase. În 2007, Departamentul de Stat al SUA a înfiinţat Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume” pentru a le onora pe femeile care demonstrează curaj excepţional şi spirit de conducere în susţinerea drepturilor omului, egalităţii femeilor şi progresului social, asumându-şi adesea mari riscuri personale. În fiecare an, fiecare ambasadă poate nominaliza un candidat pentru Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume” al Departamentului de Stat. Într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA se arată că "România are foarte multe femei curajoase şi extraordinare. Aceste femei sunt lideri puternici, care îi inspiră pe alţii şi sunt profund dedicate comunităţilor lor. Aşadar, Ambasada va premia, alături de persoana nominalizată pentru Premiul „Femei Curajoase din întreaga lume” 2018, patru alte românce curajoase".

Princicipala câștigătoare, după cum a numit-o ambasadorul Hans Klemm, în discursul său, este Elena Alexandra Calistru, președintele ONG-ului Funky Citizens. În motivarea acordării premiului se arată că "Funky Citizens aduce o abordare inovatoare şi eficientă a creşterii implicării civice în România, a creşterii numărului de participanţi la alegeri şi a sprijinirii unei democraţii mai transparente". 

Între câștigătoare o regăsim și pe procurorul şef Ioana Albani, care este unul dintre principalii inovatori în eforturile de anchetare a infracţiunilor cibernetice şi rămâne o promotoare dedicată a eforturilor transfrontaliere de combatere a criminalităţii organizate.  De asemenea, alte două românce curajoase sunt Daniel Staicu și Alina Țiplea, co-fondatoarele MerciCharity, un ONG care oferă îngrijire stomatologică de bază copiilor săraci. Lista româncelor curajoase este completată de Paula Felicia Rusu, jurnalist freelancer, care în calitate de supraviețuitoare a tuberculozei cu un singur plămân funcțional, şi-a dedicat viața activismului şi informării publice cu privire la modul în care sistemul medical românesc trebuie să abordeze mai bine problema acestei boli. 

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1