Citeste si...

 • publicat de Beatrice Urucu
  Luni seara (10 decembrie 2018), în sala festivă a Primăriei din orașul Bichișceaba (Békéscsaba), Ungaria, s-a desfășurat Gala Minorităților din acest oraș. Sunt cinci minorități care trăiesc aici: slovacă, română,...
 • publicat de Beatrice Urucu
  Joi seara, în data de 6 decembrie 2018, Ambasada României la Budapesta a organizat Recepția oficială de Ziua Națională a României, care s-a desfășurat la Hotelul Marriott, din capitala Ungariei,...
 • publicat de Beatrice Urucu
  Țara mea de jale, țara mea de dor! Ai fost cântată de poeți, ai fost pictată de maieștri ai penelului, ai fost văitată de mamele și văduvele războaielor, ai fost...
 • publicat de Beatrice Urucu
  La 100 de ani de la înfăptuirea României mari, fiecare român se întreabă ce simte pentru țara lui. Sentimentele ne străbat mintea și inima, fără ca noi să le putem...
 • publicat de Beatrice Urucu
  Periodicul săptămânal „Cronica”, al Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), ajuns în cel de-al 15-lea an de existență, a fost sărbătorit printr-un eveniment cultural ce a avut loc...
 • publicat de Alin Roates
  Şcoala Gimnazială Eşelniţa este implicată, în perioada 5 noiembrie 2018 - 30 iunie 2019, în proiectul pilot, super-inovativ « Canoe pentru o Dunăre albastră », derulat în parteneriat cu instituţii şi asociaţii...

DIN TAINELE DEMOCRAȚIEI EUROPARLAMENTARE

32294547 1911841915553195 7783917338193035264 nColegiul Național Economic “Theodor Costescu”, din Drobeta Turnu Severin, implementează începând cu anul școlar 2017-2018, Programul EPAS - Şcoli – ambasador ale Parlamentului European.

Scopul acestui program este acela de a oferi informații despre Uniunea Europeană și Parlamentul European, de a conștientiza tinerii, familiile acestora și comunitatea locală, că fiecare dintre noi, cetățenii români, prin acțiunile, atitudinile și valorile pe care ni le asumam în mod activ, avem la dispoziție resursele de a ne mobila” și „redecora” casa, de a ne reuni familia tradițional românească - ca parte indisolubilă a marii familii europene - în jurul valorilor de libertate și demnitate.

In acest sens, Programul EPAS - Şcoli – ambasador ale Parlamentului Europeanvizează experimentarea pe viu a cetățeniei europene. Astfel, profesorii, elevii și părinții acestora, învață ce înseamnă Uniunea Europeană pentru viața de zi cu zi, ce putem face pentru ca Europa să fie, în viitor, așa cum ne-o dorim, care sunt posibilitățile de influențare a procesului decizional la nivel european, cum decizia de a participa sau nu la alegerile europarlamentare din 2019, dar și la alegerile palamentare naționale, ne influențează viața de zi cu zi - pentru că omul sfințește locul și pentru ca în fiecare moment decidem, alegem.

În cadrul Programului EPAS, s-au organizat activități de formare, ateliere de lucru, prezentări, dezbateri, mese rotunde, precum și activități specifice dedicate celebrarii zilei de 9 mai, ca zi a păcii și unității în Europa. Toate activitățile organizate sunt descrise și ilustrate pe site-ul Colegiului Național Economic “Theodor Costescu”www.costescu.ro/EPAS, pe pagina de facebook EPAS a Colegiului: https://www.facebook.com/CNE-Th-Costescu-candidat-Scoala-Ambasador-a-Parlamentului-European-1819281698142551, cât și pe grupul de facebook al Programului EPAS, https://www.facebook.com/groups/EPASRomania/.

Una dintre cele mai provocatoare activițăți pentru ambasadorii EPAS, a fost masa rotundă: “Parlamentar European – START împreună cu ambasadorii EPAS”, unde elevii au avut ocazia să adreseze întrebări europarlamentarilor Cristian Silviu Bușoi și Siegfried Mureșan, distinșii domni, împartășind candidaților la titlul de ambasadori juniori ai Parlamentului European din tainele democrației europarlamentare.

Program EPAS - “Şcoli – ambasador ale Parlamentului European”este implementat în România de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Asociația “Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21” și 50 licee aflate sub coordonarea MEN.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1