Citeste si...

DIN TAINELE DEMOCRAȚIEI EUROPARLAMENTARE

32294547 1911841915553195 7783917338193035264 nColegiul Național Economic “Theodor Costescu”, din Drobeta Turnu Severin, implementează începând cu anul școlar 2017-2018, Programul EPAS - Şcoli – ambasador ale Parlamentului European.

Scopul acestui program este acela de a oferi informații despre Uniunea Europeană și Parlamentul European, de a conștientiza tinerii, familiile acestora și comunitatea locală, că fiecare dintre noi, cetățenii români, prin acțiunile, atitudinile și valorile pe care ni le asumam în mod activ, avem la dispoziție resursele de a ne mobila” și „redecora” casa, de a ne reuni familia tradițional românească - ca parte indisolubilă a marii familii europene - în jurul valorilor de libertate și demnitate.

In acest sens, Programul EPAS - Şcoli – ambasador ale Parlamentului Europeanvizează experimentarea pe viu a cetățeniei europene. Astfel, profesorii, elevii și părinții acestora, învață ce înseamnă Uniunea Europeană pentru viața de zi cu zi, ce putem face pentru ca Europa să fie, în viitor, așa cum ne-o dorim, care sunt posibilitățile de influențare a procesului decizional la nivel european, cum decizia de a participa sau nu la alegerile europarlamentare din 2019, dar și la alegerile palamentare naționale, ne influențează viața de zi cu zi - pentru că omul sfințește locul și pentru ca în fiecare moment decidem, alegem.

În cadrul Programului EPAS, s-au organizat activități de formare, ateliere de lucru, prezentări, dezbateri, mese rotunde, precum și activități specifice dedicate celebrarii zilei de 9 mai, ca zi a păcii și unității în Europa. Toate activitățile organizate sunt descrise și ilustrate pe site-ul Colegiului Național Economic “Theodor Costescu”www.costescu.ro/EPAS, pe pagina de facebook EPAS a Colegiului: https://www.facebook.com/CNE-Th-Costescu-candidat-Scoala-Ambasador-a-Parlamentului-European-1819281698142551, cât și pe grupul de facebook al Programului EPAS, https://www.facebook.com/groups/EPASRomania/.

Una dintre cele mai provocatoare activițăți pentru ambasadorii EPAS, a fost masa rotundă: “Parlamentar European – START împreună cu ambasadorii EPAS”, unde elevii au avut ocazia să adreseze întrebări europarlamentarilor Cristian Silviu Bușoi și Siegfried Mureșan, distinșii domni, împartășind candidaților la titlul de ambasadori juniori ai Parlamentului European din tainele democrației europarlamentare.

Program EPAS - “Şcoli – ambasador ale Parlamentului European”este implementat în România de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Asociația “Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21” și 50 licee aflate sub coordonarea MEN.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1