Citeste si...

CONSULTĂRI ROMÂNO-BULGARE LA VARNA

bulgaria a9561Cea de-a patra reuniune a Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt România-Bulgaria (ședința comună a celor două Guverne) a avut loc marți, 3 octombrie, la Varna. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a avut o întrevedere cu ministrul pentru pregătirea Președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene, Lilyana Pavlova, în contextul participării celor doi demnitari la cea de-a patra reuniune a Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt România-Bulgaria.

Printre temele abordate s-au numărat pregătirea Președințiilor Consiliului Uniunii Europene, Bulgaria urmând să preia mandatul la 1 ianuarie 2018, iar România în prima jumătate a anului 2019, precum și alte aspecte de interes comun aflate pe agenda europeană.

Cu această ocazie, cei doi miniștri au trecut în revistă evoluțiile înregistrate de ambele state în procesul de pregătire, reiterând interesul pentru consolidarea dialogului bilateral structurat  pe durata exercitării mandatelor de Președinte. Totodată, Victor Negrescu a exprimat deschidere față de conturarea unei viziuni comune privind promovarea unei politici de coeziune puternice în viitorul cadru financiar multianual. Totodată, cei doi oficiali au discutat despre perspectivele de aderare la spațiul Schengen ale celor două țări în lumina noilor evoluții la nivel european și a declarațiilor Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul privind Starea Uniunii. Schimbul de opinii între ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu și omologul bulgar a vizat și alte teme de actualitate de pe agenda europeană, respectiv migrația și azilul, dimensiunea socială a Europei, procesul de negocieri privind Brexit și Piața Unică Digitală, dosare pe care cele două state membre le vor gestiona, de asemenea, cel mai probabil, pe durata Președinției la Consiliul Uniunii Europene.

„România și Bulgaria sunt angajate în efortul comun pentru o Europă unită și coezivă, care își apără valorile și principiile și funcționează în interesul cetățenilor. Ne aflăm într-un context favorabil pentru ambele state, având în vedere exercitarea, la interval de un an, a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Am convenit să aprofundăm cooperarea cu Bulgaria în domeniul afacerilor europene, pornind de la similitudinea viziunilor noastre pe numeroase dosare importante ale Uniunii Europene“, a declarat Victor Negrescu la finalul întâlnirii. 

Guvernele României și Bulgariei au mai avut reuniuni bilaterale în anii 2011, 2014 și 2015, la București, Ruse și Craiova. 

 

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1