Citeste si...

LIMBA ROMÂNĂ, CELEBRATĂ DE ROMÂNII DIN BULGARIA

ziua limbii romane 2Ziua Limbii Române a fost sărbătorită în regiunea Vidin din Bulgaria prin organizarea a două evenimente de către Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria “AVE”. Primul eveniment a avut loc duminică, 26 august, în localitatea Pocraina. Cel de-al doilea s-a desfășurat la Slanotrân marți, 29 august. În ambele localități locuiesc cu prepondereță etnici români.

La Pocraina, în fața Casei de Cultură, evenimentul a fost deschis de copiii și tinerii care participă la cursurile de limbă, cultură și civilizație românească organizate de asociația “AVE”. Copii au susținut un recital de poezie și cântece românești. Evenimentul a continuat cu un program folcloric al ansamblului de copii “Poienițele”, din comuna Poiana Mare (jud. Dolj, România) și s-a încheiat cu recitalul cunoscutului interpret Ion Crețeanu, directorul ansamblului „Doina Oltului”, din Slatina, jud. Olt, România. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

La Slanotrân, ansamblul „Oltețul” din comuna Morunglav, jud. Olt, România, a prezentat un bogat program folcloric în fața a peste 150 de persoane și în prezența primarului localității. Ambasada României în  Bulgaria a fost reprezentată la ambele evenimente.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1