Citeste si...

LOCUITORII DIN TRANSNISTRIA SOLICITĂ, ÎN NUMĂR MARE, REDOBÂNDIREA CETĂȚENIEI ROMÂNE

PASAPORTInformațiile apărute în presă precum că soția liderului de la Tiraspol, Svetlana Krasnosleski, ar avea cetățenie română nu a trezit agitație în rândul locuitorilor regiunii transnistrene. Și asta pentru că cetățenia multiplă este o practică comună pentru locuitorii din stânga Nistrului, scrie presa rusească.

Potrivit dniester.ru, mulți dintre locuitorii regiunii separatiste pe lângă pașapoartele locale, dețin și pașapoarte ucrainești, rusești sau moldovenești. În același timp, zeci de mii de locuitori din zonă sunt cetățeni ai Bulgariei și României.

Pentru a obține cetățenia română trebuie să dai jurământ de loialitate față de statul român, fapt care nu-i împiedică pe locuitorii regiunii transnistrene să apeleze la serviciile consulare pentru a-și face documentul, întrucât au scopul de a pleca în țările UE la muncă. Mulți dintre aceștia se angajează în construcții, asistență medicală sau îngrijesc de bătrâni. 

În regiunea separatistă nu mai persistă niciun sentiment antiromân, așa cum a fost după primii ani de la conflictul militar dintre 1991-1992.

Pașaport românesc le oferă posibilitatea acestora să lucreze în Europa, inclusiv în țările nordice, cu salarii mari. Pentru obținerea pașapoartelor românești este necesar ca rudele, indiferent de naționalitate să fi trăit pe teritoriul regiunii transnistrene în perioada de până la 1940, se arată în articol. 

 

unimedia.info

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1