Citeste si...

GUVERNUL ROMÂNIEI A DONAT, VINERI, 96 DE MICROBUZE DESTINATE TRANSPORTULUI ELEVILOR, AUTORITĂŢILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA

   pr_640x360.jpg  Guvernul României a donat, vineri, 96 de microbuze destinate transportului elevilor autorităţilor din Republica Moldova, în baza unui Memorandum semnat pe 22 martie privind acordarea de asistenţă în domeniul educaţiei, informează agerpres.ro.

Premierul Mihai Tudose a participat la ceremonia de înmânare simbolică a cheilor microbuzelor şcolare, prima cheie fiind oferită preşedintelui raionului Hânceşti, Ghenadie Buza.

În discursul său, şeful Executivului de la Bucureşti a subliniat necesitatea îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei din Republica Moldova.

"Oferim şi declarăm public în continuare sprijinul pentru Moldova atât pe plan politic, în relaţia cu partenerii occidentali, şi pe plan strategic în ceea ce priveşte asigurarea cu energie a Republicii Moldova, siguranţa energetică fiind una dintre elementele de bază ale oricărei ţări, dar eforturile noastre comune, ale celor două guverne, sunt îndreptate către îmbunătăţirea nivelului de trai, începând de la grădiniţe, ajungând la şcoli, la transporturi şi accesul la educaţie care este foarte important, culminând cu acele burse acordate de Guvernul României studenţilor din Republica Moldova", a afirmat Tudose.

La rândul său, premierul moldovean, Pavel Filip, a apreciat sprijinul oferit de Guvernul României, subliniind că toţi "cetăţenii Republicii Moldova preţuiesc foarte mult această atitudine şi gesturile pe care le face România în suportul Republicii Moldova".

"România a ştiut să fie alături de Republica Moldova şi să contribuie direct la dezvoltarea ei şi mai ales în cele mai dificile clipe. Nu o singură dată am spus că, atunci când Republica Moldova s-a simţit mai greu, primii care au întins o mână de ajutor au fost fraţii noştri de la Bucureşti", a afirmat Filip.

Aceasta este cea de-a doua tranşă de microbuze şcolare donate Republicii Moldova, după ce anul trecut autorităţile de la Chişinău au beneficiat de alte 100 de mijloace de transport.

 

Sursa: Stiripesurse

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1