Citeste si...

DODON L-A ASIGURAT PE PUTIN CĂ NU VA SEMNA NICIO LEGE ANTIRUSEASCĂ, INDIFERENT CE VA DECIDE PARLAMENTUL MOLDOVEAN

dodon si putinPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat la ședința Consiliului șefilor de state al CSI și a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic din Soci, a avut o întrevedere cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. În cadrul discuției, șeful statului moldovean s-a referit la problema transnistreană, menționând că Moldova susține reglementarea politică a conflictului transnistrean în cadrul formatului de negocieri „5+2”, în condiţiile respectării principiilor de suveranitate şi integritate teritorială a Republicii Moldova, cu acordarea unui statut special regiunii transnistrene, transmite IPN.

 „Suntem dispuşi pentru continuarea promovării unui dialog direct între Chişinău şi Tiraspol la nivel de lideri, reprezentanţi politici, reprezentanți ai societăţii civile şi grupuri de lucru în scopul consolidării încrederii pentru rezolvarea problemelor actuale, cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului. Contăm în continuare pe sprijinul Rusiei în promovarea procesului de reglementare a diferendului transnistrean şi suntem interesaţi de un progres real în domeniul dat pe parcursul anului curent ”, a declarat Igor Dodon, citat într-un comunicat de presă al Președinției Republicii Moldova.

Igor Dodon a remarcat că în elita politică moldovenească „există persoane care nu se bucură de ameliorarea relaţiilor moldo-ruse şi dezvoltarea parteneriatului nostru strategic”. Potrivit președintelui, Guvernul şi majoritatea parlamentară, ”controlată de ţările din Occident depun tot efortul pentru a submina relaţiile dintre cele două țări”. Acesta a declarat că dezaprobă categoric orice manifestări antiruse ale autorităţilor Moldovei, precum deportările din Moldova a demnitarilor, jurnaliştilor, a artiştilor din Federația Rusă și propaganda antirusească în mass-media.

În cadrul întrevederii, președintele moldovean i-a dat asigurări omologului său rus că nu va semna nicio lege antirusească, chiar dacă majoritatea parlamentară o va vota repetat. Acest lucru este valabil și pentru proiectul de lege cu privire la interzicerea difuzării pe teritoriul Moldovei a buletinelor de știri şi a emisiunilor informaţional-analitice produse în Rusia.

Igor Dodon a solicitat preşedintelui Rusiei să susţină cererea Republicii Moldova privind obţinerea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, dar și extinderea listei întreprinderilor moldoveneşti care vor avea acces pe piaţa rusă şi amnistierea cetăţenilor Moldovei care au încălcat procedura de intrare și ieșire din Federația Rusă.

 

sursa: timpul.md

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1