Citeste si...

REPUBLICA MOLDOVA: 100 DE LOCALITĂȚI ȘI 3 RAIOANE ȘI-AU MANIFESTAT DORINȚA DE A FI PARTE INTEGRANTĂ A VALORILOR NEAMULUI ROMÂNESC

Adoptarea documentului cu valoare de simbol de către primarul și consilierii locali din satul Carabetovca a adus și raionul Basarabeasca pe harta unionistă a Republicii Moldova, informează deschide.md.

Astfel până în prezent, 100 de localități și 3 raioane și-au manifestat dorința de a fi parte integrantă a valorilor neamului românesc.

Amintim că primarii și consilierii din Republica Moldova, care au adoptat Declarațiile de Unire cu România sunt așteptați în acest wekeend la Iași, unde va avea loc o conferință pentru crearea Ligii Aleșilor Locali Unioniști. După întâlnirea din capitala istorică a Moldovei, primarii și consilierii vor merge în Ardeal, unde vor avea parte de un schimb de experiență cu autortățile române.

Întâlnirea autoritățoilor locale de pe ambele maluri ale prutului are drept scop stabilirea și intensificarea relațiilor de cooperare dintre comunitățile locale din Republica Moldova și România în context unionist, potrivit deschide.md

De asemenea, participanții vor fi familiarizați cu legislația și normele interne și internaționale din domeniu și oportunități de investiții, precum și crearea unei platforme prin care autoritățile locale să își exprime viziunea privind viitorul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului sub forma Ligii Aleșilor Locali Unioniști din Republica Moldova și România.

 

Foto: Gazeta de Sud

sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1