Citeste si...

EXPOZIŢIE DE PICTURĂ SEMNATĂ DE ION JABINSCHI, LA CHIŞINĂU

icrIon Jabinschi expune la Chişinău începând din 16 martie. Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău şi Centrul Cultural „ARTELIT” organizează o expoziție de pictură, a artistului plastic Ion Jabinschi. Vernisajul va avea loc în data de 16 martie 2018, ora 15.00, la Galeria Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici”.

Ion Jabinschi s-a născut la  21 ianuarie 1978, în localitatea Ustia, raionul Dubăsari, Republica Moldova. În 2001 a absolvit Universitatea de Stat a Artelor din Republica Moldova, iar în 2006 a finalizat studiile de master, în cadrul aceleiaşi instituţii, care, între timp, a devenit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău (AMTAP). Din 2015 este doctorand al Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chişinău, la disciplina „Ştiinţele educaţiei”.

Din 2000 până în prezent desfăşoară o bogată activitate didactică în cadrul unor prestigioase instituţii de învăţământ liceal şi universitar. Începând cu 2017, este prodecan al Facultăţii de Arte Plastice, Decorative şi Design din cadrul AMTAP.

Este cunoscut în special pentru lucrările sale de pictură murală şi religioasă realizate împreună cu echipe de zugravi la: Catedrala Metropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău; Biserica „Tuturor Sfinților” din Chişinău, Mănăstirea Răciula şi Mănăstirea Curchi.

Începând cu 1998, lucrările sale au putut fi văzute în cadrul unor expoziţii individuale sau de grup organizate în Republica Moldova şi România.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 16 martie – 16 aprilie 2018.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1