Citeste si...

EXPOZIŢIE INEDITĂ DEDICATĂ CENTENARULUI, LA SOROCA, ÎN REPUBLICA MOLDOVA

soroca 1Documente şi fotografii despre mişcarea de eliberare a Basarabiei, în 1917, sunt expuse la Soroca, în Republica Moldova. Evenimentul este dedicat Centenarului Marii Uniri şi evocă momentele importante care precedat Unirea Basarabiei cu România. Expoziţia intitulată „Mișcarea de Eliberare Națională din Basarabia. 1917 – 1918” poate fi vizitată până la 27 martie şi cuprinde o serie de documente, mărturii și fotografii inedite, extrase din arhivele existente în Republica Moldova și Federația Rusă, referitoare la situația teritoriului basarabean în perioada 1917-1918. Evenimentul este integrat în programul „Centenar” şi este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Liceul „Ion Creangă” din Soroca, Direcția de învățământ a Raionului Soroca și Asociația culturală ”Grigore Vieru” din Soroca. 

La vernisarea expoziţiei au participat toți elevii și profesorii de la liceele din Soroca, alături de oaspeții lor din România, elevii și profesorii de la liceul ”Mihai Eminescu” din Buzău. Evenimentul a avut și o componentă cultural-artistică, actorul Nicolae Jelescu și cantautorul Viorel Burlacu oferind publicului un spectacol de muzică și poezie patriotică.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1