Citeste si...

ASTĂZI, ION STURZA PREZINTĂ PARLAMENTULUI PROGRAMUL DE GUVERNARE ŞI MINIŞTRII

ion-sturza.png      Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Sturza, prezintă Parlamentului, sâmbătă, 2 ianuarie, lista Cabinetului de miniştri şi programul de guvernare sub formă de scrisoare. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către Valeriu Paşa, responsabilul pentru comunicarea cu presa a premierului desemnat.

Totodată, publicului larg programul de guvernare şi lista Guvernului propus vor fi prezentate în cadrul unui eveniment organizat de societatea civilă, care va avea loc duminică, 3 ianuarie. Tot atunci, va avea loc semnarea de către membrii propuşi ai Guvernului a unei declaraţii de integritate pe proprie răspundere, care a fost elaborată de către experţi din sectorul asociativ. Membrii propuşi ai Guvernului vor trebui să declare pe propria răspundere că nu sunt şi nici nu au fost implicaţi în comiterea de infracţiuni, evaziune fiscală, acte conexe corupţiei sau fapte de comportament corupţional, că nu au fost condamnaţi şi nu există dosare trimise în judecată pe numele lor, nu sunt implicaţi în obţinerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate şi nici în cazuri de conflict de interese.

De asemenea, prin semnarea declaraţiei, candidatul propus la funcţia de ministru confirmă că nu a încălcat legislaţia electorală şi nu a obţinut voturi prin fraudă, nu este implicat în comportamente de încălcare a moralei publice în procesul de exercitare a unor funcţii publice, nu colaborează cu serviciile secrete. Evenimentul are loc La Palatul Republicii cu începere de la ora 12.00.

Ieri, 1 ianuarie, omul de afaceri Alexandru Machedon, fondatorul și directorul General al StarNet, a anunțat pe pagina sa de Facebook ca este unul din membrii Guvernului Sturza.

Realitatea.md menționează că luni, 4 ianuarie, va avea loc ședința specială a Parlamentului în cadrul căreia Ion Sturza va cere votul de încredere a Legislavitului.(sursa: realitatea.md)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1