Citeste si...

ZILELE UZDINULUI

uzdin jpg 660x330Pe tot parcursul lunii iulie, la Uzdin, în Serbia, se desfășoară Zilele Uzdinului. Organizatorii propun o serie de manifestări diverse, ce au rolul de a evidenția bogăția activităților culturale și artistice, ale românilor de aici și nu numai. După cum a precizat Vasile Barbu, președintele Societății Literar-Artistice "Tibiscus", pentru rtv.rs, în cadrul ”Zilelor Uzdinului”  vor fi organizate nouă manifestări literare, culturale și sportive. 

Evenimentul a debutat, chiar la 1 iulie, printr-o expoziție de pictură naivă pe farfurii.  Programul cuprinde întâlnirile scriitorilor în grai bănățean și conferirea Premiului Satului Bănățean "Gheorghe Lifa". De asemenea, se vor desfășura expoziții de caricatură și pictură naivă. Seria evenimentelor va culmina cu Festivalul Internațional de Poezie ”Drumuri de spice”, aflat la ediția a 24-a. Festivalul va avea loc în 29 iulie, când vor fi acordate 35 de premii. Potrivit organizatorilor, Marele Premiu pentru Poezie ”Sfântul Gheorghe” va fi acordat poetului Eugen Dorcescu, din Timișoara.  

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1