Citeste si...

"ZIUA CENTURII VERZI" VA FI SĂRBĂTORITĂ LA KLADOVO, ÎN SERBIA

ploiesti bariera verde est 03În 24 şi 25 septembrie, la Kladovo, în Serbia, va fi sărbătorită "Ziua centurii verzi". Prin acest eveniment va fi marcat momentul când a fost pusă în aplicare iniţiativa europeană pentru protejarea mediului de-a lungul fostei Cortine de Fier. 

"Războiul rece" , care a împărţit lumea în două, a avut efecte, inclusiv, asupra faunei şi vegetaţiei din Europa. De-a lungul deceniilor, cât a durat acest conflict între Est şi Vest, pe linia de demarcaţie, numită "Cortina de fier", care separa blocul militar sovietic, de cel occidental, s-a creat o zonă verde cu vegetaţie sălbatică. Acest teritoriu se întinde pe 12500 km, de la Marea Barenț, la granița ruso-norevegiană, peste malurile baltice, Europa Centrală și Balcanii, Marea Adriatică și Ionică și până la Marea Neagră. Zona verde a devenit habitat pentru habitat pentru numeroase specii sălbatice periclitate. 

Societatea pentru Protecția Păsărilor a Serbiei și Centrul de Cultură din Kladovo vor găzdui oaspeți  din  10 țări europene, după cum anunţă rtv.rs.  

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1