Citeste si...

ANSAMBLUL ETNOFOLCLORIC „IZVORAȘ” DIN ROPCEA – 35 DE ANI DE ACTIVITATE ARTISTICĂ

La Casa de Cultură din satul Ropcea, regiunea Cernăuți, a fost celebrată în data de 8 noiembrie curent aniversarea a 35-a a activității artistice a ansamblului etnofolcloric „Izvoraș” de la Complexul Instructiv-Educativ Ropcea – informează Agenția BucPress.

Conducătorul artistic al acestui ansamblu etnofolcloric este Victoria Costinean, Lucrător Emerit al Culturii din Ucraina, o îndrăgită interpretă de muzică populară românească din spațiul nord-bucovinean, care coordonează activitatea ansamblului de la fondare.

În data de 8 noiembrie românașii au demonstrat încă o dată că sunt păstrătorii tradițiilor strămoșești, ai obiceiurilor, tradițiilor și portului popular.

Ansamblul a fost felicitat de reprezentanții Consulatului General al României la Cernăuți (Eleonora Moldova, consul general și Ionel Ivan, ministru consilier), dar și de către reprezentanții societăților pentru cultura românească din nordul Bucovinei, în special Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți.

 

sursa: BucPress

Foto de BucPress (fotocorespondent - Vladimir Acatrini)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1