Citeste si...

LA CERNĂUŢI SE VA DESFĂŞURA UN FORUM INTERNAŢIONAL CONSACRAT PROIECTULUI „INTERMARIUM”

În perioada 23-24 noiembrie 2017 la Cernăuţi se va desfăşura forumul internaţional „Intermarium – de la proiect informaţional la realitate civilizaţională”. La forum vor participa politicieni, experţi, jurnalişti, oameni de ştiinţă din Ucraina, România, Republica Moldova, Polonia, Lituania şi Rusia – informează Agenţia BucPress.

 

Scopul forumului consacrat proiectului colaborării pe axa Marea Neagră – Marea Baltică este crearea unei platforme de comunicare pentru determinarea factorilor ce frânează procesele de integrare în zona situată „între mări” şi elaborarea unei metodici de combatere şi localizare a acestor factori nefavorabili.

Organizatorul principal al forumului este Institutul pentru Democratizare şi Dezvoltare din Cernăuţi. Coorganizatori: Centrul Media BucPress – asociaţie a jurnaliştilor români din Ucraina, Institutul „Roman Rybarski” din Republica Polonia, Asociaţia Convergenţe Europene din România şi Universitatea Naţională din Cernăuţi. Evenimentul se va desfăşura cu susţinerea primarului de Cernăuţi Oleksii Kaspruk şi a conducerii regionale Cernăuţi.

Forumul va vea loc în cadrul a trei secţiuni:

  1. Aspectele politico-economice ale concepţiei „Intermarium”
  2. Structura spaţiului umanitar al regiunii „Intermarium”. Perspectivele armonizării.
  3. Primejdii şi bariere în calea realizării proiectului  „Intermarium”

La forumul internaţional deja şi-au anunţat participarea deputaţi şi senatori din Ucraina, România, Lituania şi Polonia, lideri de ONG, politologi de excepţie din statele amintite şi jurnalişti. Au fost invitaţi să participe la forumul internaţional reprezentanţi ai Consulatului General al României la Cernăuţi, ai Consulatelor Onorifice al Austriei şi al Germaniei din capitala Bucovinei istorice.

De menţionat formatul-model al cooperării dintre organizatori, care include o asociaţie ucraineană din Cernăuţi (Institutul pentru Democratizare şi Dezvoltare), o asociaţie a jurnaliştilor români din Ucraina (Centrul Media BucPress), ai cărei vorbitori vor analiza provocările informaţionale moderne, dar şi asociaţii din Polonia şi România, în special Asociaţia Convergenţe Europene din Bucureşti, care sprijină tot mai multe evenimente cultural-ştiinţifice din Ucraina.

Forumul va avea loc în Sala de Marmoră a Universităţii Naţionale din Cernăuţi, parteneri media fiind Agenţia UNIAN din Kiev, publicaţia „Hvylea” din Kiev, portalul de ştiri şi analize politice „Jagiellonia” din Polonia; portalul de ştiri TOCpress, Agenţia de ştiri BucPress şi Radio Cernăuţi. 

 

Marin GHERMAN pentru BucPress

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1