Citeste si...

CONSILIUL EUROPEI VA LANSA ÎN UCRAINA UN PROIECT PRIVIND PROTECŢIA MINORITĂŢILOR NAŢIONALE

În anul 2018 Consiliul Europei  intenţionează să lanseze în Ucraina un proiect menit să protejeze drepturile minorităților naționale.

 

Despre aceasta a declarat adjunctul preşedintelui Biroului Consiului Europei în Ucraina, Olena Litvinenko, comunică Ukrinform. „Bineînţeles că vom insista, ca proiectul privind protecţia drepturilor minorităților naționale să lucreze cât mai curând posibil. Există anumite proceduri administrative ... E greu de spus cu siguranță, dar cred că din primăvară proiectul va începe să activeze”, a spus Litvinenko.

Potrivit ei, proiectul prevede publicarea manualelor în limbile minorităţilor naţionale, consultări la nivel  regional, un dialog permanent cu reprezentanţii minorităţilor naţionale în ceea ce priveşte problemele privind limba şi reformele cheie în Ucraina. „În primele luni ale anului 2018 vor fi determinate principalele direcții ale proiectului. Nu cred că acesta se va orienta asupra unor regiuni pilot, cred că se va referi la toată Ucraina”- a subliniat Litvinenko.

 

Sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1