Citeste si...

ROMÂNIA ŞI UCRAINA AU DEMARAT PROCEDURILE DE NEGOCIERE PENTRU PROTOCOLUL DE COLABORARE ÎN DOMENIUL TURISMULUI

Ministerul Turismului din România şi Ministerul Dezvoltării Economice şi Comerţului din Ucraina au demarat procedurile de negociere pentru Protocolul de colaborare în domeniul turismului, informează, joi, Ministerul Turismului, informează Radio Cernăuți cu referire la Agerpres.

 

O delegaţie a Ministerului Turismului, condusă de secretarul de stat Cristina Tărteaţă, a reprezentat România la întâlnirile Grupului de lucru bilateral în domeniul turismului de la Kiev, în perioada 10 - 13 decembrie, vizită realizată cu sprijinul Ambasadei României în Ucraina.

„Agenda discuţiilor în cadrul Grupului de lucru a inclus: prezentarea destinaţiei turistice România reprezentanţilor autorităţilor de turism centrale şi locale ucrainene, în vederea identificării zonelor de interes pentru touroperatorii şi turiştii ucraineni, discuţii privind colaborarea dintre cele două ţări în cadrul Convenţiei Carpatice, la care ambele state sunt membre, dar şi pe alte segmente de interes comun (protecţia şi dezvoltarea durabilă a Carpaţilor, realizarea de trasee turistice la standarde comune în Carpaţi, croaziere pe Marea Neagră, programe de city break, circuite culturale), identificarea punctelor de interes, în vederea promovării reciproce, cu Primăria Kiev, avansarea propunerilor comune de text, atât ale părţii române cât şi ale celei ucrainiene, privitor la viitorul Protocolului de colaborare în domeniul turismului între Ministerul Turismului din România şi Ministerul Dezvoltării Economice şi Comerţului din Ucraina", se precizează în comunicatul citat.

La discuţii, din partea Ucrainei a participat Mikhail Titarchuk, ministru adjunct al Ministerului Dezvoltării Economice şi Comerţului.

„Demnitarii şi-au manifestat intenţia de a întreprinde activităţi specifice pentru dezvoltarea iniţiativelor de promovare a turismului în vederea creşterii fluxurilor turistice la nivel bilateral, cu accent pe turismul cultural-istoric, balnear şi SPA, ecoturism şi agroturism, aventură şi turism natural, turism gastronomic şi vinicol şi alte tipuri de turism", potrivit www.agerpres.ro.

 

Sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1