Citeste si...

CERNĂUŢI: ACTORII FESTIVALULUI OBICEIURILOR DE IARNĂ „MALANCA FEST” DIN REGIUNEA CERNĂUŢI PREZINTĂ LA KIEV „MALANCA DIN BUCOVINA”

Astăzi, 17 decembrie, colindătorii şi urătorii din satele regiunii Cernăuţi prezintă publicului kievean şi oaspeţilor capitalei Ucrainei un scurt program din obiceiurile de iarnă „Malanca din Bucovina”, festivalul fiind programat pentru 15 ianuarie 2018, transmite acc.cv.ua cu trimitere la informaţia postată pe Fcebook de organizatorul festivalului „Malanca Fest, Oksana Leliuk.
Vom aminti că Festivalul de etnografie şi folclor de la Cernăuţi este cel mai de masă şi pitoresc festival de Anul Nou pe stil vechi din Estul Europei. În anul 2017 la Malanca Fest din regiunea Cernăuţi au participat 46 de colective din regiunea Cernăuţi şi din alte regiuni ale Ucrainei (Transcarpatia, Hmelniţki, Ivano-Frankivsk), şi România (Câmpulung Moldovenesc şi satul Mălini, judeţul Suceava), care au fascinat publicul spectator prin varietatea şi bogăţia costumelor populare, măiestria interpretativă, diversitatea repertoriului, prin scenetele hazlii şi spectaculoase.

sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1