Citeste si...

INSTITUȚIILE CULTURALE ÎN CONDIȚIILE DESCENTRALIZĂRII - MASĂ ROTUNDĂ LA BIBLIOTECA RAIONALĂ „G.ASACHI” DIN HERȚA

Astăzi, 19 decembrie, în incinta Bibliotecii Raionale „G.Asachi”, Biblioteca Regională „M. Ivasiuk” a organizat o masă rotundă intitulată „Instituțiile culturale în condițiile descentralizării” – informează Agenția BucPress.
Despre procesele de descentralizare din regiune a vorbit Igor Babyuk, vicepreședinte al Organizației „Comitetul alegătorilor” din regiunea Cernăuți; Olga Cepel, expert juridic, a pledat despre desfășurarea unei campanii de informare juridică în comunitatea teritorială comună (în ucraineană - OTG) și Maria Dovgan, director adjunct al Bibliotecii Regionale „M. Ivasiuk”, care a vorbit despre viitorul bibliotecilor în comunitatea teritorială comună.
Igor Babyuk i-a sfătuit pe cei care formează comunitatea teritorială comună să nu renunțe din start la vechiul sistem, ci treptat să se facă schimbarea, potrivit BucPress.
„Orice reformă este o modalitate de a ne scoate din starea de comfort”, a afirmat vicepreședintele Organizației „Comitetul alegătorilor”.
În ceea ce privește partea juridică, Olga Cepel le-a acordat bibliotecarilor informații detaliate despre drepturile lor în cazul formării comunității teritoriale comune, dar și despre obligațiile comunității teritoriale comune față de instituțiile culturale, una dintre ele fiind prevenirea în decursul a două luni a angajaților în legătură cu modificările întreprinse.
La această discuție au luat parte de asemenea și Tatiana Gliboceanu, primul locțiitor al Administrației Raionale de stat Herța; Constantin Tanas, vicepreședintele consiliului raional; Adrian Medvedi, șeful secției de cultură, naționalități și religie al Administrației Raionale și Elena Mihai, șefa rețelei raionale de biblioteci, directoarea Bibliotecii „Gheorghe Asachi” din Herța.


Mirela AMARIE, corespondentul Agenției BucPress în Ținutul Herța

sursa: bucpress

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1