Citeste si...

SUA–UCRAINA: PRIMA LICENȚĂ COMERCIALĂ DE VÂNZARE A ARMELOR

Administrația președintelui Donald Trump a aprobat prima vânzare comercială de arme letale către Ucraina, ceea ce ar putea însemna o schimbare majoră în politica americană față de Rusia – paginaderusia.ro

 

„Departamentul de Stat a anunțat Congresul că a aprobat o licență de export care permite Ucrainei să cumpere anumite arme de foc ușoare de la producători americani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, citat de CNN.

„Guvernul american nu vinde aceste arme guvernului Ucrainei… Statele Unite nu transferă aceste arme letale Ucrainei, dar nu exclude acest lucru în viitor”, a adăugat Nauert.

Washington Post a fost prima publicatie care a scris despre decizia administrației SUA de a permite exporturile de arme către Ucraina, ceea ce contravine atât practicii administrației fostului președinte Barack Obama, cât și spiritului apelurilor repetate ale președintelui Trump de „încălzire” a relațiilor dintre SUA și Rusia. Oficialii administrației au confirmat publicatiei că Departamentul de Stat la începutul acestei luni a aprobat o licență pentru exportul comercial de puști cu luneta tip M107A1, precum și muniție, componente și echipamente conexe. Volumul vânzărilor este estimat la 41,5 milioane de dolari. Acest armament este conceput pentru a elimina o vulnerabilitate curentă a trupelor ucrainene care luptă cu separatiștii sprijiniți și înarmați de Rusia în două regiuni din estul țării, notează ziarul. Washington Post aminteste ca guvernul Ucrainei a solicitat și livrări de arme grele, cum ar fi rachetele anti-tanc Javelin, dar că aceasta cerere nu a obtinut momentan aprobare din partea lui Donald Trump, desi Congresul a autorizat astfel de vânzări înca din 2014, reţine paginaderusia.ro

În această săptămână, presedintele Trump a prezentat strategia sa de securitate națională, care prevede combaterea Rusiei pe mai multe fronturi, și afirmă că ambiția și potențialul Moscovei au dus la crearea unei „granițe instabile în Eurasia, ceea ce crește riscul de conflict din cauza greșelile rușilor“. Documentul subliniază faptul că SUA și Europa „vor colabora pentru a contracara activitățile subversive și agresiunea Rusiei”.

 

sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1