Citeste si...

SERVICIILE SECRETE RUSEȘTI FĂCUSERĂ O LISTĂ DE 30 DE PERSOANE CE URMAU A FI ASASINATE ÎN UCRAINA

Între Ucraina și Rusia s-a declanșat un război al acuzațiilor după ce „cazul Arkadi Babcenko” s-a dovedit a fi o operațiune de a dejuca o tentativă de asasinat, desfășurată de serviciile secrete ucrainene SBU.

Potrivit publicaţiei România Liberă, după ce vestea uciderii jurnalistului rus anti-Putin Arkadi Babcenko a făcut înconjurul lumii, cu toată „trena” de omoruri executate la comanda Kremlinului, conform investigatorilor, jurnalistul a apărut viu și nevătămat la o conferință de presă împreună cu șeful SBU, Vasili Hrisak. Babcenko a mulțumit SBU că a aflat în timp util ceea ce se pregătea și i-a salvat viața, dejucând și „alte acțiuni teroriste majore. Este vorba de 30 de persoane din Ucraina ce erau pe o listă neagră pentru a fi ucise din ordinul serviciilor secrete rusești. Procurorul general Iuri Lusenko a declarat că nu era altă cale decât să îl declare mort pe jurnalist, astfel încât asasinii să creadă că au reușit și să raporteze „succesul”, SBU reușind astfel să intercepteze „un pluton de execuție al sistemului totalitar rusesc”.

„Plutonul de execuție” al lui Putin

„Uciderea” jurnalistului rus anti-Putin Arkadi Babcenko, împușcat în locuința sa din Kiev, Ucraina, aduce din nou în discuție un presupus „pluton de execuție” al Kremlinului, care elimină persoanele indezirabile din afara Rusiei. Omorul, conform autorităților ucrainene, are toate elementele unei asasinări la comandă și amintește de uciderea, în februarie 2015, la Moscova,  a celui mai acerb critic al lui Putin, Boris Nemțov.

„Acesta este încă un atac terorist ce vizează comunitatea jurnaliștilor liberi din Rusia și din Ucraina. Ucigașii îi aleg pe cei mai sinceri, care nu pot fi cumpărați, neînfricați, pe cei care sunt în atenția opiniei publice”, a scris Pavel Kanigin, jurnalist la Novaia Gazeta, crezându-l mort pe colegul său Arkadi Babcenko.

„Patria toxică” Rusia ucide și peste hotare

„Patria toxică ucide în continuare”, scria Serghei Medvedev, profesor la Facultatea de Economie din Moscova. „Acum, otrăvește și în afara granițelor”, a subliniat acesta. „Patria toxică” este un concept ce se referă la vechiul sistem comunist represiv, care încă mai dăinuie în Rusia, prin foștii ofițeri ai serviciilor de securitate, reţine sursa citată.

Natalia Gevorkian, un reporter foarte cunoscut în Moscova, care acum locuiește la Paris, consideră că situația a devenit atât de gravă, încât SUA și Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri ferme de a-i proteja pe cei nevoiți să se refugieze din Rusia din cauza criticilor aduse regimului.

Babcenko ar fi fost al doilea critic acerb al Administrației Putin care ar fi fost ucis în ultimii doi ani. Pavel Șeremet, cetățean rus și belarus, a fost ucis în urma exploziei unei bombe plasată sub mașina sa, în 2016. Ancheta s-a împotmolit. Șeremet era foarte bun prieten al lui Boris Nemțov. Încă de la asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia s-a vorbit despre un „pluton de execuție” format din foști ofițeri KGB, colegi cu Vladimir Putin din „veche gardă”, însărcinat cu eliminarea vocilor puternice anti-Kremlin, care sunt luate în seamă de opinia publică internațională. Faptul că tentativa de asasinat a lui Babcenko nu a fost „un succes”, nu înseamnă că el nu a fost în fruntea listei cu 30 de indezirabili ce trebuiau uciși, listă care acum se află la SBU, potrivit pubicaţiei România liberă.

 

Sursa: BucPress

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1