Citeste si...

OMAGIU ADUS LUI EMANUIL GOJDU, LA BUDAPESTA

poza evocare gojdu 2017 3Ambasadorul României, Marius Lazurca, a participat la Ziua Memorială Emanoil Gojdu organizată de Parohia Ortodoxă din Budapesta și ”Autoguvernarea Română din sectorul VII din Budapesta”. Evenimentul a fost dedicat memoriei marelui mecena Emanuil Gojdu (1802-1870), comemorat în fiecare an de Duminica Tomii de comunitatea română din Ungaria, la Capela Ortodoxă Română de la Curțile Gojdu și la monumentul funerar al familiei Gojdu de la Cimitirul Kerepesi din Budapesta.

Ambasadorul Marius Lazurca a depus o coroană de flori la mormântul lui Emanuil Gojdu și a rostit un discurs în care a arătat că "dimensiunea nepieritoare a moşternirii lui Emanoil Gojdu este voinţa lui testamentară ca românii să fie o naţiune europeană liberă, puternică şi mândră de propria istorie. Patriotul român a fost convins că acest obiectiv se poate atinge prin sprijinirea tinerilor studioşi şi formarea, în acest fel, a unei elite naţionale solide. România îşi propune să continue dialogul cu partenerii de la Budapesta pentru ca această dorinţă a marelui Gojdu să îşi găsească împlinirea practică prin cooperarea celor două state".

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1