Citeste si...

CONCURS DE RECITARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ, ORGANIZAT ÎN UNGARIA

batania 1La Şcoala "Lucian Magdu", din Bătania - Ungaria, s-a desfăşurat, vineri, 6 octombrie, un concurs de recitare în limba română. În mijlocul comunităţii româneşti s-a aflat şi ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca. Concursul se organizează anual şi este dedicat memoriei poetului și regizorului român Lucian Magdu (1937-1968), cel al cărui nume îl poartă Școala din Bătania. Elevi de la școli bilingve româno-ungare sau de la cele la care româna este obiect de studiu au concurat prin recitarea a câte două poezii, una din opera poetului Lucian Magdu și alta din literatura română. Invitații au asistat și la proiecţia filmului ”Rădăcini” regizat de Lucian Magdu. Evenimentul a prilejuit și comemorarea fostului preot paroh al Bisericii Ortodoxe din Bătania, Ilie Ciocan, primul preot misionar sosit  din țară, în Ungaria, în 1990. 

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1