Citeste si...

ARTIȘTI ROMÂNI LA "DESIGN WITHOUT BORDERS", DE LA BUDAPESTA

ro dragos motica 1Artiști români talentați sunt prezenți, anul acesta, la expoziția "Design without borders", ce se desfășoară la Budapesta. Evenimentul va începe joi, 14 iunie 2018, la ora 19:00 la Új Budapest Galéria(Bálna, 1093 Budapest, Fővám tér 11–12) şi va prezenta creații a peste 100 de artiști din Austria, Cehia, Elveția, Germania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Design without Borders este continuarea proiectului anual medeinhungary, care a fost un showcase al designului ungar timp de peste un deceniu, dar este și continuatorul expoziției MeeD, care începând din anul 2012 a plasat prezentarea designului în context international, invitând în Ungaria reprezentanți din diferite țări - inițial din jurul Ungariei (țările Visegrad), apoi, începând cu anul 2016, dintr-o arie mai extinsă. Anul trecut, invitații au fost din țările baltice și scandinave, iar anul acesta atenția se îndreaptă către designerii din estul, sudul și centrul Europei. Expoziția reflectă varietatea și prospețimea ideilor prezente astăzi în industriile creative, de aceea curatorii Szigeti Szilvia și Radnóti Tamás au ales atât lucrări care se încadrează în trendul internațional, cât și unele care reflectă viziunile specifice ale unor autori. 

Ediția din acest an prezintă obiecte de mobilier, textile, accesorii de home design, dar și alte lucrări din domenii înrudite, cum ar fi bijuteriile sau fotografiile de obiect. Vizitatorii vor putea vedea piese unicat, dar și obiecte caredeja sunt fabricateîn serie limitată.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 14 iunie – 26 august 2018.

Design without Borders este inclusă în programul Festivalului de Vară din Budapesta și a Nopții Muzeelor.

Invitați din România la expoziția Design without Borders, 2018:

Half Drop: Alexandra Lăzărescu și Alexandra Petrache

Half Drop realizează creație de textile și produse de interior, perdele, perne decorative, fețe de masă, traverse și individualuri și obiecte de iluminat. Alexandra Lăzărescu, inițiatoarea proiectului Half Drop a lucrat timp de cinci ani în Shanghai pentru o firmă de arhitectură americano-chineză, unde a prins gustul pentru decorațiuni interioare. A lansat proiectul Half drop împreună cu Alexandra Petrache în 2016, la Romanian Design Week. În 2017 au participat la London Design Week. Cea de-a patra colecție și cea mai de succes folosește motive arhitecturale tradiționale românești.

Ubikubi: Dragoș Motica

Brandul Ubikubieste un concept comun al lui Dragoș Motica și Robert Savu, lansat în 2014, în cadrul Romanian Design Week. Și-au propussă creeze piese smart, versatile, nu doar pentru un public specializat. Dragoș Motica a absolvit Facultatea de Arte și Design, Secția Design și Arte Aplicate la Universitatea de Vest din Timișoara, în 2006. A creat articole și produse de design interior, mobilă, obiecte de iluminat, accesorii personalizate. Numele lui a fost o perioadă asociat cu Masa A (2011), un design românesc foarte bine primit de site-urile de design din străinătate. Materialele folosite de designerii Ubikubi sunt inspirate din zona industrialului, a construcțiilor: betonul, sârma de armare, frânghia de alpinism, mosorul pentru firele de înaltă tensiune.

201 Design Studio: Mira Ene și Codrin Stănciulescu

Mira Ene și Codrin Stănciulescu fac parte din 201 Design Studio, fondat de cei doi în 2012. Ținta lor este să creeze produse ce se disting prin funcționalitate, interactivitate și detalii. Prima lor creație, Lampa Axteroidă a câștigat la competiția ELLE Decoration Romania premiul II, au fost desemnați cei mai buni designeri la ediția din 2014 a aceleiași competiții. Au participat la expoziții și târguri în București, Belgrad, Liubliana, Birmingham, Graz, Bruxelles, Milano și China.

Adentro: Agnes Lukacs

Agnes Lukacs a absolvit Universitatea de Arte și Design la Cluj-Napoca și se ocupă de design interior. Este un designer versatil, modelând spații rezidențiale, de lucru ori comerciale, prin concepte creative și ludice de design. Diversitatea proiectelor ei sunt oglinda creativității sale. Coace idei din ingrediente simple și le transformă în concepte de food styling. În ultimii ani focusul ei s-a îndreptat și către zona designului de obiect. A creat nu numai piese de mobilier sau accesorii, dar și modele grafice pentru țesături. Stilul său este cel mai bine descris ca fiind eclectic.

Carla Szabo

A studiat arte și a început cariera în industria publicității, apoi a continuat ca designer de interioare și în cele din urmă s-a oprit la creația de bijuterii, devenind în ultimii 12 ani una dintre cele mai cunoscute creatoare din România. În fiecare colecție nouă încearcă să prezinte o altă formă a atitudinii ei față de lumea care o înconjoară, prin designul subtil, intim al accesoriilor și obiectelor de o precizie arhitecturală. Carla încearcă să transpună viața în bijuterii, explorând teme care reprezintă experiența umană.

Sebastian Oros

Fotograful Sebastian Oros locuiește în București, după terminarea studiilor la Timișoara și Londra. Fotografiile lui se remarcă mai ales prin cunoștințe tehnice şi concepte creative, alături de o atenție deosebită pentru detalii. Se concentrează mai ales pe fotografia culinară, de produs sau arhitectură, și folosește cu entuziasm manipularea digitală.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1