Citeste si...

ZIUA UNIVERSALĂ A IEI SĂRBĂTORITĂ ÎN UNGARIA

image12.JPG

 

  Ziua Universală a Iei este sărbătorită începând cu anul 2003, în data de 24 iunie, dată consemnată în calendarele creştin-ortodoxe, catolice şi greco-catolice, ca zi a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul , sărbătoare pe care poporul român a denumit-o şi „Sânziene”.

 

Institutul Cultural Român din Budapesta organizează în această zi de 24 iunie, în colaborare cu Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, prezidată de părintele Marius Maghiaru, un eveniment cultural menit să marcheze această zi.

Programul cultural se va desfăşura la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, din localitatea Gyula, str.Gh.Doja nr.8, începând cu ora 18.00. În deschidere va fi vernisată expoziţia ce cuprinde o bogată colecţie de ii reprezentative pentru mai multe zone din România, după care va fi organizat un atelier în cadrul căruia va fi prezentată tehnica tradiţională a confecţionării iei româneşti. Ziua se va încheia cu un concert susţinut de cunoscutul naist Radu Nechifor, din România.

 

   Prin organizarea acestor evenimente se are în vederere recunoaşterea iei drept unul dintre simbolurile naţionale şi aducerea acesteia în centrul atenţiei ca simbol identitar-naţional.

  

  

Şerbana Kiss-Meiroşu

  

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1