Citeste si...

ZIUA IMNULUI SĂRBĂTORITĂ DE JANDARMI

Cu ocazia zilei de 29 iulie, Ziua Imnului Naţional, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinți va fi prezent la activităţi menite să marcheze acest moment important.

ziua imnului

În județul Mehedinți, manifestările vor debuta la ora 10.00, în Piaţa Drapelului din zona centrală a municipiului Drobeta-Turnu Severin, iar Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi participă cu o delegaţie de cadre militare şi efective care constituie garda de onoare. 60 de jandarmi vor fi prezenți șa evenimentul care consacră unul dintre cele mai importante simboluri naţionale. Totodată, jandarmii vor asigura măsuri de ordine şi siguranţa publică în locul de desfăşurare al manifestărilor, acţionând pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat optim de desfăşurare a acestui eveniment de importanţă deosebită.

 

Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Naţional al României – „Deşteaptă-te, române!“, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848. Pe 29 iulie 1848, „Deşteaptă-te, române!“ a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, „Deşteaptă-te, române!“ a fost ales imediat după Revoluţia din Decembrie 1989 imnul naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1