Citeste si...

NOAPTEA LITERATURII EUROPENE LA SOFIA

201705literature nightsofia 1Noaptea Literaturii Europene este un eveniment literar care se desfăşoară, simultan, în mai multe capitale europene, în jurul datei de 9 mai 2017, și are ca obiectiv punerea în lumină a celor mai importanţi autori europeni contemporani. 

Proiectul este organizat în cadrul clusterului EUNIC Bulgaria, scopul lui fiind acela de a contribui la dialogul intercultural prin oferirea unei platforme pentru țările europene de a-și prezenta literatura lor contemporană. 

Proiectul oferă o experiență excepțională de lectură în comun, având ca element de atractivitate combinația dintre un text interesant, o performanță unică și o locație remarcabilă. Participarea României la acest proiect poate contribui la promovarea și cunoașterea literaturii românești contemporane de către publicul bulgar. 

Astfel, în data de 10 mai 2017, personalități (actori, jurnaliști ș.a.) din Bulgaria vor citi fragmente din literatura europeană contemporană tradusă în limba bulgară, audiența fiind formată, în general, din elevi, studenți, profesori, dar și din reprezentanți ai publicului larg interesați de literatură. Fragmentul prezentat de România face parte din romanul Cartea șoaptelor de Varujan Vosganian.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1