Citeste si...

COMEMORAREA EROILOR ROMÂNI CĂZUȚI LA DEBREȚIN, ÎN UNGARIA

IMG 3667În Ajunul Praznicului Înălțării Domnului, a fost rândul Eroilor Români care își dorm somnul de veci în așteptarea Învierii, la Debrecen (Debrețin) și împrejurimi, în Ungaria, să fie comemorați și cinstiți așa cum se cuvine.
Consulatul General al României la Giula, împreună cu Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria și cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean Școlar Bihor, având și sprijinul autorităților locale, au organizat slujbe de pomenire și depuneri de coroane de flori la Monumentele Eroilor Români din Debrețin, în două locuri: în oraș, la Monumentul intitulat „Fecioara Albă” și ridicat în 18 octombrie 1958 și la Monumentul din Cimitirul Central al orașului, în Parcela Ostașului Român, ambele fiind închinate Eroilor Români căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
De asemenea, o ceremonie asemănătoare a avut loc și la Monumentul Eroilor Români din localitatea Hajdúbösörmény (Haidubosormeni), ridicat în 22 octombrie 1944, tot pentru ostașii căzuți în cel de-al II-lea Război Mondial. Pe lângă acest monument din marmură albă, deosebit de frumos, mai există în același spațiu comemorativ încă un monument simbolic, din bronz, sub formă de flacără, așezat în apropierea lespezilor de marmură ce sunt puse deasupra osemintelor ostașilor români.
În fiecare parte, la cele două monumente din Debrețin și la cel din Hajdúbösörmény, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, împreună cu Părintele Ionuț Negrău, de la Parohia Săcal, au săvârșit slujbe de pomenire a Eroilor Români, după care au fost depuse coroane de flori, de către Domnul Consul General Florin Trandafir Vasiloni, din partea Consulatului General al României la Giula, de Domnul Notar Sekeres Antal și Directorul de Protocol, din partea Primăriei orașului Debrețin și de Doamnele Inspector Cristina Marian și Elena Moțoc, din partea Inspectoratului Județean Școlar Bihor. Iar la Hajdúbösörmény coroană de flori din partea Primăriei a fost depusă de Domnul Viceprimar Sőrés István și Domnul Harangi Sándor.
Peste tot monumentele și mormintele ostașilor români sunt îngrijite de către autoritățile locale, care au și o colaborare foarte bună cu autoritățile române și reprezentanții corpului diplomatic român acreditat în Ungaria, manifestată mai ales în astfel de momente și împrejurări, dedicate cinstirii Eroilor Români.
 
Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1