Citeste si...

TABĂRĂ DE RELIGIE PENTRU ELEVII ROMÂNI DIN MICHERECHI, UNGARIA

IMG 3734În perioada 18-20 mai 2018, un grup de 17 elevi, din clasele III-VII, de la Școala Generală Românească din Micherechi, Ungaria, au participat la cea de-a VI-a ediția a Taberei de Religie desfășurată sub titlul „Muguri de lumină”, la mânăstiri și biserici din România.
La solicitarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, copiii și însoțitorii lor au fost cazați în această perioadă la Mânăstirea Crișan, din Episcopia Devei și Hunedoarei, unde au participat la sfintele slujbe, au cunoscut mânăstirea și frumusețile ei, iar de aici au vizitat și alte biserici și mânăstiri reprezentative din această zonă.
Copiii au pornit vineri dimineață din Micherechi, împreună cu Părintele Protosinghel Visarion Tuderici, Secretarul Eparhial al Episcopiei din Ungaria și Profesor de Religie la Școala Generală din Micherechi, cu Doamna Ana Ruja, Directoarea Școlii și Domnul Danny Attila, Primar al localității Mezogyán și în prima zi au vizitat Schitul Vața de Sus, situat într-o zonă pitorească montană din județul Hunedoara și Mânăstirea Crișan, unde s-au întâlnit cu viețuitorii acestor așezăminte monahale și au admirat frumuseților naturale deosebite ale locurilor în care sunt ele situate.
Sâmbătă, 19 mai 2018, grupul s-a întâlnit cu Preasfințitul Părinte Siluan și a luat parte, împreună cu alți credincioși, la Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită de Ierarh în biserica Mânăstirii Crișan, împreună cu Părintele Arhimandrit Visarion Neag, Starețul Mânăstirii, cu Părintele Protosinghel Visarion Tuderici, din Ungaria și cu alți slujitori ai Sfintei Mânăstiri Crișan, integrându-se astfel, în mod deplin, în viața liturgică a mânăstirii.
Ierarhul, împreună cu copiii și însoțitorii lor, au vizitat apoi Mânăstirea Lainici, din Mitropolia Olteniei, unde au fost întâmpinați și conduși peste tot de Părintele Stareț Ioachim Pârvulescu, care le-a prezentat istoricul mânăstirii, biserica veche, istorică și pe cea nouă, odoarele de preț: Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, icoana Maicii Domnului Grabnic Ajutătoare, copie în mărime naturală a originalului aflat în Mânăstirea Dohiaru, din Sfântul Munte Athos, felul descoperirii Sfintelor Moaște ale Sfântului Irodion și alte aspecte specifice vieții monahale, pe care copiii din Micherechi le-au ascultat cu mare atenție. Următorul popas al grupului din Ungaria a fost la Mânăstirea Prislop, din Episcopia Devei și Hunedoarei, unde, de asemenea, maicile din această mănăstire le-au vorbit copiilor despre istoria locului și întemeierea mânăstirii, despre ctitorii de seamă și despre Părintele Arsenia Boca, care a fost vestit duhovnic și îndrumător al Mânăstirii Prislop și a fost căutat de nenumărați credincioși, în timpul vieții, dar și după mutarea sa la cele veșnice. Copii au mers apoi la mormântul Părintelui Arsenie și la peștera Sfântului Ioan de la Prislop, unde s-au rugat și au admirat frumusețea spirituală și naturală a acestor locuri, după care s-au reîntors la Mânăstirea Crișan, destinația finală a acestei zile.
În cea din urmă zi a Taberei, elevii împreună cu Doamna Director și cu Părintele Visarion Tuderici, Profesorul lor de Religie, au luat parte din nou la Sfânta Liturghie, săvârșită în Duminica a VII-a după Paști (20 mai 2018), tot în biserica centrală a Mânăstirii Crișan, iar după agapa comună, oferită din partea mânăstirii, s-au întors în localitatea lor de baștină din Ungaria, cu sufletele îmbogățite de multe cunoștințe și trăiri deosebite, adunate de-a lungul acestor zile.
 
Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1