Citeste si...

MINISTRUL ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI, ÎN DIALOG CU COMUNITATEA ROMÂNEASCĂ DIN UNGARIA

0 17 300x225Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, s-a aflat în dialog cu reprezentanți ai comunității românești din Ungaria, cu ocazia unei vizite derulate luni, 21 mai, la Gyula (Jula). Demnitarul și-a început agenda de lucru la liceul românesc “Nicolae Bălcescu” din Gyula, unde a oferit 80 de cărți în limba română. Vizita la instituția de învățământ a fost și un bun prilej pentru promovarea în rândul elevilor și al profesorilor a campaniei “Informare acasă! Siguranță în lume!” derulată de MRP în parteneriat cu o serie de alte ministere și instituții. În continuarea deplasării, Natalia-Elena Intotero a luat  parte la slujba religioasă de la Catedrala Ortodoxă Română din Gyula și a avut discuții, la sediul Episcopiei, cu PS Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.

Agenda a mai inclus întâlnirea cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc, la care au luat parte membri ai Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria (UCRU), for ce  reunește 11 asociații cu caracter local și de specialitate (cu personalitate juridică proprie) și 8 comunități și grupuri informale românești. Discuțiile s-au concentrat asupra finanțărilor primite până în prezent, din partea MRP, de către asociații și asupra identificării unor și mai consistente mijloace de sprijin pentru comunitatea istorică românească din Ungaria. Ministrul Natalia-Elena Intotero a trecut în revistă proiectele MRP care au integrat anul acesta reprezentanți ai comunității istorice românești din Ungaria: “Descoperă și cunoaște România”, în cadrul căruia 37 de reprezentanți ai comunității istorice românești din Ungaria au vizitat țara noastră, taberele “ARC”, unde vor veni, în 2018, aproape 150 de copii români din Ungaria, precum și oferirea de fond de carte românească și de rechizite școlare. Demnitarul i-a încurajat pe reprezentanții asociațiilor să transmită cât mai multe proiecte și inițiative, arătând că MRP are toată deschiderea și dorința de a susține comunitarea românească din Ungaria.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1