Citeste si...

ÎN CINSTEA ROMÂNIEI

IMG 5620Joi seara, în data de 6 decembrie 2018, Ambasada României la Budapesta a organizat Recepția oficială de Ziua Națională a României, care s-a desfășurat la Hotelul Marriott, din capitala Ungariei, aflat foarte aproape de Dunăre, dar și de biserica ortodoxă maghiară din Budapesta.
Răspunzând invitației adresate de Excelența Sa, Domnul Marius Lazurcă, Ambasadorul României la Budapesta, la acest eveniment anual important a luat parte și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, împreună cu Părintele Protosinghel David Pop, Superiorul Așezământului Monahal Românesc din Budapesta și maici de la acest așezământ, cu alți preoți și cu Arhidiaconul Emanuel Văduva, de la Catedrala Episcopală din Giula. În total, au participat circa 400 de persoane, Ambasadori ai Statelor membre ale Uniunii Europene, prietenii României, dar și ai altor țări, membrii ai comunității istorice și români stabiliți în Ungaria, conducători ai instituțiilor românești, ca de pildă Domnul Traian Cresta, Purtătorul de cuvânt al comunității românești din Ungaria în Parlamentul de la Budapesta, Domnul Tiberiu Iuhas, Președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), sau Doamna Gabriela Elekeș, Președintele Asociației Femeilor Ortodoxe Române din Budapesta (AFORB), Domnii Florin Trandafir Vasiloni, Consulul General al României la Giula și Domnul Daniel Banu, Consulul General al României la Seghedin, reprezentanții Institutului Cultural Român de la Budapesta (ICR) și mulți alții. Toți oaspeții au fost întâmpinați la intrarea în sala festivă de Domnul Ambasador Marius Lazurca, de familia sa și echipa de lucru din cadrul Ambasadei, pe care o conduce și care a și organizat întregul eveniment.
Manifestarea dedicată Zilei Naționale a României, care de data aceasta a avut loc în Anul Centenar 2018, a fost deschisă prin intonarea imnurilor de stat ale României, Ungariei și Uniunii Europene, urmate de cuvântul Domnului Ambasador, care s-a adresat invitaților în limbile română, engleză și maghiară. Excelența Sa a subliniat câteva dintre momentele importante din istoria României, care s-au concretizat cu Marea Unire de la 1918, avantajele și calitățile Țării noastre întregite, ce cuprind nu doar statul, istoria, limba, sau cultura ei, ci toate acestea la un loc, precum și ceea ce este specific și drag fiecărui român, care alcătuiește, dimpreună cu toți ceilalți, România. Țară noastră, asemenea altor state moderne europene, oferă tuturor cetățenilor săi posibilități și drepturi egale de afirmare și a câștigat locul său binemeritat, în context european și internațional.
A urmat apoi un program cultural de jazz, susținut de formația Maria Răducanu Trio și oferit prin sprijinul ICR Budapesta și recepția propriu-zisă, care este și un prilej de întâlnire și socializare cu multe persoane, dar și cu români, ce trăiesc în diferite părți ale Ungariei, sau au un contact direct cu această țară și pe care îi poți întâlni, în mod special, în astfel de împrejurări.
Recepția de Ziua Națională a României de la Budapesta a constituit, așadar, un moment românesc special, de întâlnire, dar și de promovare a Țării noastre, oferit tuturor de Ambasada României la Budapesta.
 
 
Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1