Citeste si...

CAMPIONII ORȘOVENI, PREMIAȚI LA GALA SPORTULUI MEHEDINȚEAN

Astăzi, la Școala Numărul 7 din Drobeta-Turnu Severin, s-a desfășurat Gala Sportului Mehedințean, în cadrul căreia au fost premiați sportivii din județ cu rezultate excepționale pe plan național și internațional. Cei care s-au bucurat de distincții au fost sportivi care deja sunt obișnuiți cu podiumurile marilor competiții. Laurii au fost culeși de tinerii legitimaţi la secţiile de kaiac canoe şi canotaj de la Clubul Sportiv Școlar Orşova.

 

foto galaRotherdam, Minsk, Plovdiv. Trei orașe europene care vor rămâne mult timp în memoria a 12 tineri care nu au mers să le viziteze, ci să cucerească medaliile puse în joc la Campionatele Mondiale și Europene de kaiac-canoe și canotaj! Și au reușit să își îndeplinească obiectivele. Pentru rezultatele lor au fost premiați de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Mehedinți în cadrul Galei Sportului Mehedințean 2016. Marius Milu, medaliat cu aur atât la Europenele de la Plovdiv, cât și la Mondialele de la Minsk, în proba de canoe 4 x 500 m, a fost desemnat cel mai bun sportiv al județului. Podiumul a fost completat de Mihăiță Țigănescu și Ștefan Berariu, care, la Mondialele de la Rotherdam, au devenit campioni mondiali în proba de 4 rame, alături de Cosmin Pașcari (CSM Fălticeni) și Cristian Hîrgău (CSM Târgu Mureș). Topul celor 12 sportivi premiați a fost format dintr-un canoist și 11 canotori.

 

Premiu onorant, la final de juniorat

 

Marius Milu a atins vârful de formă în ultimul an de juniorat și astfel că devine o mare speranță pentru secția de seniori. Canoistul s-a transferat la CS Steaua București.

 

Mă bucură enorm acest premiu pentru că nu m-am mai confruntat cu o astfel de situație onorantă. Nu mă așteptam să fiu pe primul loc, dar am avut un an de excepție. În 2017 mă așteaptă Europenele și Mondialele de Tineret, unde vreau medalii, dar sper să urc pe podium și la seniori. Sper să am aceleași evoluții și la seniori. De altfel, obiectivul îl reprezintă Jocurile Olimpice de la Tokio, din 2020”, a declarat Mariu Milu, canoist originar din localitatea Cornereva (Caraș-Severin) selectat în urmă cu 5 ani de profesorul Ilie Bănăduc.

 

Gânduri optimiste

 

Clubul Sportiv Școlar Orșova pare să fi revenit pe linia de plutire, după ce în 2013 era la un pas de colaps. Directorul Ilie Bănăduc mărturisește că rezultatele secțiilor nautice orșovene vor scoate în anii următori noi talente, care, peste ani, vor fi în bărcile medaliate la Olimpiade.

 

Am depășit perioada grea din urmă cu 3 ani, când sportivii nu mai aveau nici hrană la club. Avem iar fonduri, am făcut o nouă selecție, din toată țara, iar rezultatele încep deja să se vadă. În 2017, sunt convins că vor fi mult mai multe medalii la europene și mondiale, în special la kaiac-canoe. Milu nu mai e acum sportivul nostru, a plecat la Steaua, fiindcă la Orșova sunt doar secții de juniori, dar sunt convins că-l vom vedea la Jocurile Olimpice, peste 4 sau 8 ani. La fel ca și el, la Orșova, vor mai crește alți tineri cu care ne vom mândri peste ani la marile competiții mondiale. Suntem un club care de peste trei decenii contribuim masiv cu sportive la loturile de juniori”, a precizat directorul CSS Orșova, Ilie Bănăduc.

 

Secţiile de canotaj şi kaiac-canoe de la Orşova reprezintă principala pepinieră în România, iar la nivel mondial sunt recunoscute drept cele mai bune centre de juniori la aceste sporturi.

 

Topul celor mai buni sportivi ai Mehedințiului

1. Marius Milu (kaiac-canoe)

2. Mihăiță Țigănescu (canotaj)

3. Ștefan Berariu (canotaj)

4. Florin Lehaci (canotaj)

5. Mădălina Moroșan (canotaj)

6. Mihai Chiruță (canotaj)

7. Alexandru Mihai (canotaj)

8. Bogdan Baitoc (canotaj)

9. Marin Cristescu (canotaj)

10. Valentina Cornilă (canotaj)

11. Roxana Anghel (canotaj)

12. Raluca Dinulescu (canotaj)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1