Citeste si...

CENTRU PENTRU TINERET LA LUPŞA DE JOS

1378127 168648433324845 473241662 nLa Lupşa de Jos, în judeţul Mehedinţi a fost inaugurat un Centru pentru Tineret. Iniţiativa aparţine unui fiul al satului, care a reuşit să obţină finanţare, pentru visul său, de la Fundaţia Pact şi Fundaţia Vodafone.

 

Mihai Corcodel, preşedintele Asociaţiei “Fiii Lupşei”, a sperat că va reuşi să transforme în realitate un vis mai vechi şi a reuşit. Printr-un proiect, finanţat de Fundaţia PACT şi Fundaţia Vodafone, a readus la viaţă corpul primei şcoli din Lupşa de Jos. Clădirea a fost reabilitată cu ajutorul oamenilor din sat care au participat în mod voluntar. Acest imobil a fost, astfel, transformat în Centrul pentru Tineret “Constantin Ghindă”. În prezenţa oficialităţilor şi a locuitorilor comunei, Centrul a fost inaugurat zilele trecute. Aici, vor avea loc repetiţiile Ansamblului “Doruleţul”, înfiinţat tot în urma unui proiect implementat de Asociaţia “Fiii Lupşei”.  De asemenea, tot aici vor fi găzduite un concurs de idei antreprenoriale şi  o masă rotundă despre drepturile omului, dedicate tinerilor. În plus, la acest Centru se vor desfăşura serbările şcolare din comună, competiţiile sportive, ore de pregătire la limba română şi limba engleză. Iniţiatorii proiectului şi-au propus ca tinerii,  implicați în activitățile centrului (pregătirea la muzică și dansuri populare în vederea participării la festivalul-concurs „Fulgi de veșnicie”, masa rotundă, concursul de idei, acțiunea civică) antreneze familiile, vecinii și întreaga comunitate la aceste activități, întrucât într-o localitate mică, aşa cum este Lupşa, acestea vor constitui evenimente care au rol de a aduna oamenii împreună.

Proiectul a avut ca punct de plecare o problema identificată în comuna Broşteni, de care aparţine satul Lupşa de Jos. Pe fondul disponibilizărilor masive din domeniul mineritului, unde activau  cei mai mulţi localnici,  și a lipsei altor investiții, copiii și tinerii nu dispun de oferte educaționale alternative de petrecere a timpului liber. Acest fapt îi afectează direct pe ei și, indirect, întreaga comunitate. De aceea, a apărut ideea unui proiect care să aibă ca scop stimularea spiritului comunitar asociativ pentru conștientizarea și valorificarea elementelor identitare și resurselor locale.

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1