Citeste si...

Alianţa Medicilor cere sprijinul românilor din ţară şi diaspora

Alianţa Medicilor cheamă românii din ţară şi diaspora să li se alăture în a explica populaţiei că întreaga clasă politică este responsabilă pentru actuala situaţie dezastruoasă din sănătate şi că medicii nu vor şpagă, ci salarii decente.

Reprezentanţii Aliantei Medicilor au chemat printr-o postare pe Facebook românii din ţară şi diaspora să li se alăture în campania de informare a opiniei publice despre "faptul că întreaga clasă politică este responsabilă pentru actuala situaţie dezastruoasă din sănătate", se arată într-un comunicat al comunităţii medicilor coalizaţi pe Facebook.

De asemenea, medicii spun că nu vor "şpagă, ci salarii decente, modernizarea sistemului medical, eliminarea risipei din sistem şi administrarea eficientă a fondurilor din sănătate".

"După 25 de ani de decizii politice total lipsite de înţelepciune când a fost vorba de sistemul medical, am ajuns la situaţia catastrofală în care medicii, pentru că au un salariu de mizerie, pleacă lunar cu sutele din ţară. La aceasta se adaugă condiţiile precare din foarte multe spitale astfel încât mulţi medici rămaşi în România se află în imposibilitatea să desfăşoare un act medical de calitate pentru pacienţii lor", a scris doctorul Letitia Coriu în numele Alianţei Medicilor.

În apel se menţionează că reacţia medicilor coalizaţi pe Facebook a pornit ca urmare a proastei salarizări şi a condiţiilor mizere din spitalele publice, motiv pentru care aceştia au cerut modernizarea sistemului medical.

În prezent sunt adunate pe un grup pe Facebook peste 33.000 de cadre medicale şi persoane dornice de modernizarea sistemul medical din România.

"Din păcate însă întâmpinăm foarte multă rezistenţă şi avem nevoie de ajutorul vostru", se arată în apel.

Toţi cei interesaţi de modernizarea sistemului medical sunt invitaţi să dea Share pe Facebook mesajului Alianţei Medicilor.

Nu în ultimul rând, Alianţa Medicilor a adresat un gând colegilor cadre medicale plecate în străinătate: "Ştim de ce aţi plecat. Ajutaţi-ne acum, vă rugăm, să modernizăm acest sistem ca să vă puteţi întoarce acasă", se spune în apel.

Sursa: MediaFax

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1