Citeste si...

CENTENAR DINU LIPATTI LA SOROCA

baner lipatti 1Compozitorul și pianistul Dinu Lipatti a fost omagiat luni, 18 decembrie, la Soroca, în Republica Moldova. Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Asociaţia Culturală „Grigore Vieru” din Soroca, Muzeul de Istorie şi Etnografie din Soroca, Biblioteca Raională „Mihail Sadoveanu” din Soroca, Colegiul de Arte din Soroca şi Colegiul Pedagogic din Soroca, au organizat o serie de evenimente dedicate Centenarului Dinu Lipatti. În programul evenimentului a fost inclusă expoziția „Dinu Lipatti pianist, compozitor și pedagog - 100 ani de la nașterea artistului”. Aceasta este formată din 22 de bannere şi cuprinde o serie de documente, mărturii și fotografii inedite, extrase din arhivele existente în colecția Casei Memoriale Dinu Lipatti, amplasată în satul Ciolceşti, comuna Leordeni, județul Argeş. Preţioasele documente şi obiecte, care ilustreazǎ, pas cu pas, evoluţia lui Dinu Lipatti, de când era doar un copil talentat şi pânǎ când a ajuns sǎ fie o figurǎ respectatǎ şi admiratǎ, au fost donate Casei Memoriale de cǎtre fratele pianistului, ambasadorul Valentin Lipatti. De asemenea, la Biblioteca Raională „Mihail Sadoveanu” din Soroca a avut  loc un simpozion consacrat vieţii şi operei lui Dinu Lipatti, în cadrul căriua coordonatorul ICR Chişinău, Valeriu Matei a vorbit despre „George Enescu şi Dinu Lipatti - două culmi ale muzicii româneşti şi universale”. În finalul simpozionului, participanţii şi spectatorii au putut  audia câteva dintre cele mai importante creaţii ale lui Dinu Lipatti.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adaugă comentariu

Prezenta Politică stabileşte regulile şi principiile pe care trebuie să le respecte orice utilizator al site-ului. Sarcina moderatorilor este aceea de a NU permite apariţia de comentarii care nu respectă prezenta Politică.
- Comentariile trebuie făcute la subiect şi în termeni decenţi. Cele vulgare, injurioase, xenofobe, rasiste sau instigatoare la ură sau violenţă nu sunt permise.
- Comentariile care conţin ameninţări sau atacuri la adresa unei persoane sau a unui grup de persoane nu sunt permise.
- Comentariile calomnioase sau cele prin care sunt făcute publice nu vor fi validate.
- Comentariile care conţin propuneri sau oferte de afaceri, comentariile cu conţinut publicitar sau trimiteri către site-uri comerciale nu vor fi validate.


TV Privesc.EU Live

Parteneri

12659700 10208246691941340 2019297651 n

logo4

 

zorile bucovinei

 

Radio Cernauti

 

sigla BucPress

 

tae b1